Міністр економіки Німеччини Зігмар Габріель закликав уряд Китаю сприяти врегулюванню конфлікту навколо України.

Він повідомив, що спробує обговорити цю тему на майбутніх переговорах з прем'єром держради КНР Лі Кэцяном, повідомляє Німецька хвиля з посиланням на Reuters.

«Звичайно, ми попросимо китайців пам'ятати про свою відповідальність, що зросла на світовій арені і втручатися в конфлікти на зразок тих, які ми зараз бачимо в Європі між Україною та Росією», - сказав міністр перед початком зустрічі, яка проходить у вівторок, 22 квітня.

За словами Зыгмара Габріеля, і Китай, і Росія останнім часом констатують поліпшення двосторонніх відносин, і він сподівається, що Пекін скористається цим, щоб «пояснити Росії необхідність поваги до норм міжнародного права та недоторканності кордонів».

Як наголосив німецький міністр, Китай повинен сприяти запуску упорядкованого міжнародного переговорного процесу з участю всіх сторін.

Як відомо, до цього часу Китай розмито показував свою позицію щодо конфлікту в Україні – він нібито діяв синхронно з Росією, але водночас нібито намагався показати, що він і на боці Заходу.

Нагадаємо, як раніше повідомили в Держдепі, США поки не вводитимуть санкції проти Путіна. Штати розглядають безліч людей, проти яких можна запровадити санкції.

ТСН