ЖНИВА-2013. Кабінет Міністрів України в наступний вівторок розгляне питання здешевлення послуг зернової логістики. На такий крок уряд може піти у випадку, якщо в країні будуть штучно завищувати ціни. Про це в ході робочої поїздки в Полтавську область повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«У Кабміні відбудеться нарада під головуванням першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова. На ній ми розглянемо, скільки коштів витрачають аграрії на послуги, пов'язані з зерновою логістикою. І якщо десь є завищення ціни, в роботу включиться Антимонопольний комітет. А уряд, у свою чергу, готовий піти на тимчасове зниження вартості послуг, що надаються підприємствами інфраструктури зернового ринку», - підкреслив міністр.

Микола Присяжнюк також зазначив, що зараз сільгоспвиробники активно експортують зернові, тому підняття ціни на логістичні послуги неприйнятно. Всього, за його словами, в цьому маркетинговому році на зовнішні ринку буде поставлено до 27 мільйонів тонн зерна.

РБК-Україна