Президент Віктор Янукович провів зустріч з головами Одеської і Тернопільської обласних державних адміністрацій — Миколою Скориком і Валентином Хоптяном.

«Я доповів Президентові України про розгляд на найближчій сесії Одеської обласної ради концепції стратегії надійності розвитку Одеської області до 2025 року. Ця стратегія передбачає конкретні заходи в конкретних галузях економіки Одещини, у гуманітарній сфері», — сказав керівник Одеської області після зустрічі з главою держави.

«Крім того, буде ухвалено операційний план реалізації цієї стратегії на період 2014—2016 років, і Президент дав відповідні доручення щодо фінансування окремих серйозних проектів розвитку Одеської області з Державного бюджету України на 2014 рік», — зазначив Микола Скорик.

Микола Скорик також зауважив, що під час зустрічі обговорено питання підвищення соціальних стандартів в Одеській області: «Президент надав  увагу підвищенню соціальних стандартів, закладених у Державному бюджеті України і які має бути відображено в обласному бюджеті регіону на цей рік».

А з очільником Тернопільщини Валентином Хоптяном Президент спілкувався на тему створення робочих місць, що є одним з головних завдань влади, повідомляє прес-служба глави держави. «Серйозні завдання сьогодні перед краєм. Одне з найголовніших — створення робочих місць із нормальною, в перспективі, європейською заробітною платою», — уточнив керівник Тернопілля.

Голова Тернопільської ОДА доповів і про результати роботи області торік. Зокрема щодо економічного, соціального розвитку, реалізації соціальних ініціатив Президента. «В області є ціла низка позитивних зрушень. Область динамічно розвивається в економіці. І я хочу сказати, що за три роки область із 26 місця за рейтинговими показниками закріпилася в десятці. Це добре, і сьогодні головне — продовжити цю позитивну динаміку», — резюмував Валентин Хоптян.