Колишній генеральний прокурор України Святослав Піскун попросив внести зміни до Кримінального кодексу та покарати винних у масових убивствах на Майдані, йдеться у сюжеті спецвипуску ТСН.

Зокрема, він пропонує тимчасово уможливити смертну кару для працівників правоохоронних органів та керівників органів, відповідальних за масові вбивства беззбройних людей. Піскун зауважив, що разом зі своєю родиною він був вимушений виїхати за межі України, щоб уникнути незаконного кримінального переслідування, йдеться у заяві екс-генпрокурора. Тож нині екс-генпрокурор перебуває у Брюсселі, де радиться із європейськими політиками, прокурорами та представниками Гаазького трибуналу з приводу механізму збору доказів злочинів щодо масового вбивства людей.

Піскун висловив жаль з приводу того, «що ситуація в Україні вийшла з-під контролю, перетворилася на криваву бійню».

Крім того, він закликає своїх колишніх колег із генпрокуратури і суддів чітко дотримуватися законів і не ухвалювати рішень за вказівками.

Зокрема, працівникам ГПУ він нагадав, що вони  «несуть відповідальність за долю людини, поставивши свій підпис під незаконним документом, і прийде час, коли кожна ваша резолюція і кожне ваше рішення будуть перевірені, і їм буде надана правова оцінка».

Також Піскун звернувся до суддів України: «Не беріть на себе більше гріхів, ніж ви можете спокутувати. Пам'ятайте, що прийде час, коли перед Богом і людьми потрібно буде відповісти, а покарання за це будуть дуже серйозні, тому що сьогодні вирішується доля п'ятдесятимільйонного українського народу».

Він також закликав не дозволяти втягувати себе «в політичні інтриги недолугих політиків, які штовхають нашу Батьківщину в прірву братовбивчої війни й хаосу».