На Волині відбулося п’ятиденне навчання керівників сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств області. Цей факт не заслуговував би, мабуть, на посилену увагу, якби у програмі студіювань аграрників не було спілкування з колегами з Євросоюзу. 

Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Беата Бживчи  представила «семінаристам» президента Українського центру бізнесу Яна Маньковського  та представників фірм «Alima bis», «Rolstal», «Polmass», «Top farms glubczyce», «Mega», «Kombinat rolny KIETRZ Sp. Z.o.o.».

Польські фахівці зосередилися на розповідях про європейські технології у тваринництві. Отож відбулася зацікавлена розмова, в центрі уваги якої — шляхи підвищення ефективності агровиробництва, проблемні юридичні та екологічні питання,  перспективи розвитку рослинництва та селекційно-племінної роботи. Також відбулася мультимедійна презентація сучасної сільськогосподарської техніки, з якою працюють великі ферми Євросоюзу. Зокрема волинян ознайомили з роботою доїльних міні-залів та принципами системи управління стадом.

У регіоні, як розповів заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк, нині є дев’ять сімейних (родинних) ферм, які вже планують встановлювати доїльні міні-зали у своїх господарствах. Не перший рік в області використовують і ввезені з Євросоюзу технології. Тому досвід польських колег, які мають прекрасні напрацювання в галузі садівництва, молочарства, виробництва м’яса і молока, стає на Волині дедалі затребуванішим.