Тема прес-конференції «Стан ринку праці України. Нові підходи в діяльності Державної служби зайнятості» цікава багатьом українцям. Тому захід, який відбувся минулого четверга, був велелюдним. Нещодавно призначений на посаду голови Державної служби зайнятості Ярослав Кашуба не приховував реального стану справ у країні із зайнятістю людей працездатного віку. За даними Держстату, які оприлюднив голова служби, чисельність безробітних у 2014 році порівняно із 2013-м збільшилася на 337 тисяч осіб і становила 1,8 мільйона. Кількість безробітних працездатного віку становила 1 мільйон 847 тисяч — це на 337 тисяч більше, ніж у 2013 році. Cтаном на 1 квітня цього року до центрів зайнятості звернулося 506,8 тисячі людей. За попередніми прогнозами, до кінця року кількість безробітних може зрости до 11,5% і становитиме майже 2 мільйони людей.

Голова служби окреслив стратегічні напрями діяльності очолюваної ним структури, спрямовані на швидке реагування на потреби шукачів роботи і роботодавців. Серед них цікавий задум — підтвердження неформальної освіти. За прикладом європейських країн, якщо людина має навички у певному виді діяльності, проте офіційно не має відповідної освіти, отже і диплома, — не біда. На допомогу таким людям прийде центр підтвердження кваліфікації. На сьогодні отримати відповідні документи можуть самоучки за професіями кухар, газозварювальник, охоронець у межах пілотного проекту, започаткованого у Вінницькій області.

А ще у планах на нинішній рік — створення бізнес-інкубаторів та консалтингових центрів для надання комплексної допомоги з ведення бізнесу підприємцям-початківцям. Тож людину, яка отримала через центр зайнятості кошти на ведення власного бізнесу, фахівці різних сфер супроводжуватимуть протягом шести місяців. «Ми зацікавлені, щоб людина досягла мети, не зійшла з дистанції на півдороги через те, що, приміром, не впоралася з податковими документами. Адже якщо громадянин «розкрутить» власний бізнес, він для нас стане роботодавцем, — наголосив Ярослав Кашуба. А голова правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття Сергій Кондратюк зауважив, що, незважаючи на кризовий стан у державі, попит на кваліфікованих спеціалістів зростає. Відчувається брак окремих фахівців. Виникає проблема: де їх знайти? Молодим людям, котрі закінчили виші, свого часу не було надано можливості практичного засвоєння професії, а роботодавець хоче знайти одразу кваліфікованого працівника. Пенсіонери і люди передпенсійного віку через останні зміни в пенсійному законодавстві не бачать сенсу працювати. Тому полювання на висококваліфікованих спеціалістів компаній, які мають перспективу, відкрито. На жаль, на сьогодні воно має вигляд безсоромного переманювання працівника з однієї компанії в іншу, а не формування потенціалу.

На думку спеціалістів сфери зайнятості, шукачі роботи повинні бути мотивовані. Бо, ніде правди діти, надто багато запропонованих державною службою вакансій — з окладом, нижчим ніж мінімальна зарплатня.