Представництво Європейської комісії в Україні та Мережа центрів європейської інформації провели конкурс локальних ініціатив з просування європейських цінностей «Дні Європи-2014. Діалоги про цінності», мета якого — привернути увагу широкої громадськості до європейських цінностей і стандартів шляхом формування та посилення регіонального партнерства. Проект студентів Уманського державного педагогічного університету (УДПУ) імені П. Тичини «Поважай себе — не давай хабарів» визнано переможцем як найкреативніший і якісно підготовлений. Він отримав грант на реалізацію.

Як зазначила координатор студентської соціально-психологічної служби університету Ольга Підгорна, у рамках проекту відбудуться заходи, серед яких конкурс на кращий сценарій соціального короткометражного фільму з протидії хабарництву, який транслюватимуть у регіональних ЗМІ; проведення молодіжного фестивалю соціально-психологічної драми «Почуй! Побач!» та вистава форум-театру «Я буду дуже «вдячний», якщо ви мені допоможете…» Також заплановано лекцію-дискусію «Корупція як соціальне явище у світовому масштабі: передумови, порівняльний аналіз, перспективні шляхи вирішення»; Play-back театру за темами: «Хто і чому готовий заплатити за ненадані послуги?», «Хто і чому готовий отримати гроші за ненадані послуги» тощо.

Ініціювали проект студентська рада вишу та студентська соціально-психологічна служба. Модератори й учасники тренінгів та форум-театру — безпосередньо спудеї, вони мають унікальну можливість висловити свою думку, бачення шляхів розв’язання проблеми. Заслуговує на увагу й ініціатива проведення телемосту з питань протидії хабарництву студентів УДПУ імені П. Тичини зі студентами, які навчаються за програмою подвійного диплому в університетах Польщі.