Індійські спортсмени знову зможуть брати участь в Олімпійських іграх під національним прапором. Це стало можливо після того, як Міжнародний олімпійський комітет через 14 місяців повернув членство Індійській олімпійській асоціації.

Нагадаємо, що індійські атлети змушені були брати участь у параді націй на церемонії відкриття і змагатися на Олімпіаді в Сочі у статусі незалежних спортсменів під прапором із п’ятьма кільцями. МОК у грудні 2012 року дискваліфікував Національний олімпійський комітет Індії у зв’язку із втручанням держави в хід виборів глави організації, визнавши вибори недійсними. Також чиновники запідозрили членів НОК країни у корупції, пов’язаній з проведенням Ігор співдружності-2010 у Нью-Делі.

У зв’язку з тим, що НОК Індії не зміг організувати нові вибори до старту Олімпіади-2014, МОК прийняв рішення, що індійці змагатимуться у Сочі як незалежні спортс?мени.

Як наголошується в прес-релізі МОК, незабаром прапор Індії буде піднято в Олімпійському селищі, а індійські спортсмени зможуть пройти під національним прапором на церемонії закриття Ігор, яка відбудеться 23 лютого. Цю країну на Олімпіаді в Сочі представляють троє спортсменів: саночник Шива Кешаван, гірськолижник Хіманшу Тхакур і лижник Надім Ікбал.