В ході третього засідання робочої групи, яке відбулося під керівництвом міністра економічного розвитку і торгівлі Ігоря Прасолова, розглянуто проекти соціально-економічного розвитку. Їх реалізація здійснюватиметься за рахунок коштів, залучених під держгарантії (акцент робиться на проектах саме з регіонів і стосується різних сфер реального сектору). Цього разу робоча група розглянула проекти, повернуті для доопрацювання й усунення недоліків.

«Наше завдання — ретельно розглянути проекти, щоб партнерство держави і місцевої громади при їх реалізації було максимально ефективним. Ми готові допомагати кожному українському місту, але на паритетних засадах.

Тому критерії і підходи до всіх однакові, — зазначив Ігор Прасолов. — Перш ніж передавати проект на розгляд фінансово-кредитної ради, ми хочемо з’ясувати всі деталі, пов’язані з його реалізацією, прорахувати всі питання, зокрема і соціально-економічний результат від здійснення проекту, ризики державного бюджету у разі зриву виконання своїх кредитних зобов’язань місцевою громадою».

Як повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі, на засіданні розглянуто й проекти, пов’язані з оновленням рухомого складу тролейбусних парків Дніпропетровська, Кривого Рогу, Дніпродзержинська й Хмельницького і поповненням трамвайного парку в Кривому Розі.

Реалізація завдань дасть змогу підвищити рівень технічного оснащення парків, забезпечить їх сталий розвиток і ефективну роботу. Окрім цього, гарантує додаткові надходження до бюджету, безпеку руху, розвантаження транспортних магістралей міст, підвищення якості перевезень пасажирів.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»