Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом захоплення у Криму будівель Верховної Ради та Ради міністрів, передає УКРІНФОРМ з посиланням на прес-службу ГПУ.

«Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за даним фактом прокуратурою АР Крим відкрито кримінальне провадження за ст. 258 КК України «терористичний акт», – заявили у відомстві.

За даними ГПУ, сьогодні о 4.30 двома групами невідомих осіб (по 10-15 осіб у кожній) було захоплено будівлі Верховної Ради та Ради міністрів АР Крим.

«Невідомі проникли до приміщень, виламавши двері, потім зачинилися у них. Жодних вимог вони не висувають. За попередньою інформацією, вказані особи мають вогнепальну зброю, кількість і тип якої невідомий», – зазначили у прес-службі.

Водночас у ГПУ запевнили, що під час захоплення приміщень зброя не використовувалася. Немає також даних про застосування сили до працівників органів внутрішніх справ та УДО.

На місці події перебуває керівництво прокуратури АР Крим, ГУ МВС України в АР Крим, СБУ в АР Крим. За тривогою піднято особовий склад місцевої міліції.

Розслідування провадження доручено кримському Управлінню СБУ.