У товариському матчі з футболістами Нігеру не зіграють чотири гравці національної збірної України. 

Про це напередодні зустрічі, що пройде в Києві 22 травня, повідомив головний тренер «синьо-жовтих» Михайло Фоменко, передає УКРІНФОРМ.

«На жаль, не змогли залучити цього разу всіх старожилів національної команди – через травми немає в збірній Євгена Хачеріді, Олега Гусєва, а також Ярослава Ракицького, який в останньому матчі посилив ушкодження, отримане ним у фінальному поєдинку Кубка України. Крім того, Євген Селезньов приїхав теж із травмою – він вже залишив розташування збірної України», – зазначив Фоменко.

Водночас, враховуючи майбутній відбірковий цикл чемпіонату Європи-2016, тренерський штаб викликав на збір тих кандидатів, за якими спостерігали останнім часом, щоб ближче з ними познайомитися й індивідуально, і в тренувальному процесі.

«Всі чудово розуміють, що національна збірна - це як сім'я, по-іншому це неможливо. Всі новачки мають шанс дебютувати. У нас є ще два тренувальні дні до матчу з Нігером – після них вже й приймемо рішення, спираючись на те, хто як сприймає наші вимоги в ігрових вправах, і як ці вимоги виконуються. Може, з дебютантів зіграють не всі, але хтось на поле точно вийде», – сказав Фоменко.

Говорячи про суперника, наставник «синьо-жовтих» нагадав, що в рейтингу ФІФА поряд із Нігером (102 місце; Україна – 17-а) перебувають збірні Білорусі, Грузії та інші «гідні збірні».

«Ми не можемо сказати, що збірна Нігеру - команда низького рівня. Крім того, будь-яка африканська збірна має в своєму складі дуже багато футболістів, які виступають на клубному рівні в Європі. Нігер – не виняток, половина складу цієї команди грає в європейських і азіатських країнах. Тож я не думаю, що до цього суперника треба ставитися як до слабкого - таку характеристику застосовувати до збірної Нігеру не можна. Повторюся, не думаю, що сьогодні на просторах Африки можна знайти слабку національну збірну», – підкреслив Фоменко.

Нагадаємо, матч Україна-Нігер, що відбудеться в четвер на столичному стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського, обслуговуватиме суддівська бригада з Польщі. Початок зустрічі о 21.00. Трансляція – на телеканалі «Інтер».