21 травня Ощадбанк розпочав продаж казначейських зобов’язань «Військові» серії В, кошти від реалізації яких будуть спрямовані на підтримку української армії. «Військові» казначейські зобов’язання випущено Міністерством фінансів України на пред’явника в документарній формі номінальною вартістю 1000 гривень, відсотковою ставкою 7% річних та сплатою купонів кожні шість місяців. Розмір доходу за кожним купоном є фіксованим і становить 35 гривень. Загальний обсяг випуску цих цінних паперів становить 100 млн гривень із строком обігу 24 місяці відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 1 квітня 2014 року № 100 «Про випуск казначейських зобов’язань «Військові».

Голова правління Ощадбанку Андрій Пишний впевнений у популярності «Військових» зобов’язань серед населення. На його думку, сьогодні в Україні створюється дійсно народна армія, яка відроджується і зміцнюється за допомогою простих українців. Отже, «Військові» сертифікати — це ще один надійний та ефективний спосіб для небайдужих українців зробити власний внесок  у зміцнення обороноздатності та боєготовності Збройних Сил.

Продаж казначейських зобов’язань фізичним особам здійснюється в 2240 установах АТ «Ощадбанк» по всій території України за вартістю продажу, що встановлена Міністерством фінансів (наказ Міністерства фінансів  «Про затвердження Порядку визначення вартості продажу казначейських зобов’язань «Військові» серії В та форми бланка  сертифіката казначейського зобов’язання «Військові» серії В» від 17.04.2014 № 415, зареєстрований у Міністерстві юстиції України від 25.04.2014 за № 450/25227).

З метою забезпечення однакового рівня дохідності для покупців вартість продажу казначейських зобов’язань змінюється залежно від часу їх розміщення. У перший день казначейські зобов’язання продаються за номінальною вартістю, а в наступні дні їх розміщення здійснюється за вартістю продажу, яка зростає з урахуванням накопиченого доходу, виходячи зі встановленого розміру доходу за купоном (чим ближчий час купонної виплати, тим вища ціна продажу).

Перевагами такого інструменту інвестування коштів, як казначейські зобов’язання України, є надійність, гарантована державою, доступна номінальна вартість, випуск в документарній формі на пред’явника, що значно спрощує процедуру купівлі, обігу та погашення, відсутність оподаткування доходів, отриманих у результаті купонних виплат та продажу казначейських зобов’язань, повідомляє прес-служба Ощадбанку.