Президент Віктор Янукович доручив Генеральному прокуророві Віктору Пшонці забезпечити оперативне, повне й неупереджене розслідування вбивства судді у Полтавській області Олександра Лободенка.

«Пропоную вжити заходів, щоб забезпечити в найкоротші строки розслідування вбивства судді Автозаводського районного суду міста Кременчука Полтавської області О. Лободенка, встановлення осіб, винних у вчиненні цього злочину, і притягнення їх до кримінальної відповідальності відповідно до закону», — йдеться в тексті доручення.

Про результати його виконання Віктор Пшонка має доповісти Кабінету Міністрів до 12 березня 2014 року.

Окрім цього, потрібно забезпечити супроводження у Верховній Раді проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій безпеки суддів і членів їх сімей». Термін на це — до моменту його ухвалення.

Також Віктор Янукович висловив співчуття сім’ї та близьким загиблого судді, повідомляє прес-служба Президента.

Нагадаємо, 11 лютого близько 19 години 34-річний Олександр Лободенко припарковував машину на стоянці біля свого будинку. В цей момент невідома особа двічі вистрелила у суддю (поранила його в стегно і правий бік спини). Чоловіка, який стікав кров’ю, знайшли сусіди. Від завданих поранень тієї ночі він помер у лікарні.  

Відділ новин
«Урядового кур’єра»