У Харкові відкрився перший благодійний магазин з промовистою назвою «Шафа добрих речей». За перший місяць роботи в  ньому побували близько 200 харків’ян, які принесли свої речі для тих, кому вони найбільше потрібні.  Як розповіла волонтер  магазину Дар’я Капустенко, благодійники приносять не лише по одному чи по два, а навіть по кілька десятків предметів за раз, і  потік людей зростає щодня.

За словами волонтера, у перші дні після відкриття благодійного магазину до нього приходило по четверо — п’ятеро благодійників, а нині — восьмеро — десятеро. Вони приносять здебільшого одяг для дорослих та дітей, а  також іграшки, прикраси, книжки тощо.  Частину цих речей передають насамперед центру допомоги неповнолітнім вагітним та молодим матерям, які опинилися у скрутному становищі. Ця установа розташована в тому самому приміщенні, що й благодійний магазин, на вулиці Полтавський шлях.

Речі отримують дитячі будинки та організації, які допомагають безпритульним і малозабезпеченим громадянам. А ще частину того, що принесли відвідувачі магазину, виставляють на продаж за символічними цінами. Виручені від продажу гроші витрачають на купівлю підгузків, дитячого харчування, медикаментів для центру, а також на оренду приміщення «Шафи добрих речей». Наприклад, за перший місяць роботи магазин заробив 4 тисячі гривень.

Дар’я Капустенко  також розповіла, що ідея створення благодійного магазину прийшла до Харкова з Європи. А втілила її в життя Наталія Рябуха. Їй допомагають у вільний від роботи час волонтери. Це люди, які переконані, що зроблене ними добро обов’язково повернеться сторицею.