Всі структурні підрозділи підприємства працюють у штатному режимі. Поміж керівництвом «Краснодонвугілля» та шахтарським колективом досягнуто згоди, яка дозволила відновити роботу підприємства, повідомляє його прес-служба. Після акції протесту, яка тривала чотири доби (про неї «Урядовий кур’єр» повідомляв у номері від 25 квітня), ситуація стабілізувалася. У повному обсязі роботи ведуться в усіх очисних вибоях і на поверхні. За минулу добу краснодонські гірники видобули 11 тисяч тонн вугілля. На площі біля адміністративної будівлі протестувальників немає.

За час переговорного процесу сторони обговорили найгостріші питання, які хвилюють гірників, і накреслили шляхи вирішення кожного з них.

Генеральний директор ПАТ «Краснодонвугілля» Олександр Ангеловський подякував трудовому колективу за витримку й конструктивний діалог: «Ми змогли почути одне одного — це саме те, чого чекали десятки тисяч краснодонців. Попереду нас ще чекає великий шлях з напрацювання компромісних рішень, повне перезавантаження відносин між керівниками й працівниками».

Досягнення домовленостей між керівництвом і співробітниками ПАТ «Краснодонвугілля» підтвердив і лідер незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець: «Найголовніше, що для врегулювання конфлікту доклали зусиль як шахтарі, так і керівництво власника підприємства. Сторони дійшли згоди, що буде підвищено заробітну плату, а також створено комісію з напрацювання та прийняття нового колективного договору.

Уже сьогодні вирішено низку питань, які на перший погляд є другорядними, але шахтарі вважають їх головними, оскільки вони безпосередньо впливають на взаємовідносини та формування морально-психологічного клімату в колективі. Важливо й інше. Гірники не дозволили розіграти «шахтарську карту», не піддалися екстремістським настроям під час конфлікту, а також спробам ззовні використати шахтарів як гарматне м’ясо».