Дванадцять років поспіль міжнародний футбольний турнір в рамках проекту «Чотири регіони для Європи» об’єднує в захопливих матчах команди 16-річних гравців із французького департаменту Майєнн, німецького округу Швабія,  Сучавського повіту (Румунія) та Чернівецької області.

На Буковину юних футболістів приїхали підтримати офіційні делегації з дружніх європейських регіонів. Їхні керівники — Ніколь Буйон, Александру Редулєску, Георг Шварц, — окрім спільного вболівання, на дружніх зустрічах «без краваток» обговорювали разом з представниками виконавчої і представницької влади області напрями подальшої співпраці. Серед пріоритетів проекту «Чотири регіони для Європи» — утвердження гуманістичних цінностей, всебічний розвиток громад, налагодження взаємин через співпрацю у сфері освіти і науки, охорони здоров’я, культури, спорту і туризму.

Перед грою лунала «Марсельєза» у виконанні гравців  із французького департаменту Майєнн. Фото Іллі ПЕРОГАНА

Юні спортсмени у свою чергу збагатилися цікавими знайомствами  і добрими враженнями. Цього разу після тривалої перерви українські футболісти (тренери Юрій Крафт та Володимир Воронюк)  вийшли переможцями змагань. Друге місце посіли французи, третє — представники  Румунії,  четвертими фінішували німецькі прихильники шкіряного м’яча.