У Клубі Кабінету Міністрів відбулася пряма телефонна лінія та брифінг для представників засобів масової інформації, де було поінформовано про основні напрями соціальної політики наступного року, закладені до бюджету.

Головна мета бюджетної політики наступного року — забезпечення стабільності державних фінансів і виконання завдань Президента щодо економічного розвитку і соціального захисту громадян. Документ передбачає вирішення питань соціального характеру, зокрема реалізацію нових соціальних ініціатив глави держави.

Ідеться про нові розміри мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму, підвищення окладів працівникам бюджетних установ; виплату допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства і дітям-інвалідам і тимчасової допомоги дітям; розширення мережі дитсадків, модернізацію дитячих спортивних майданчиків.

Не забуто й про збільшення державної соціальної допомоги на дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною». Виокремлено й виплату одноразової адресної допомоги молодим працівникам, які не менше трьох років працюватимуть у сільських і селищних структурах державної й комунальної власності на посадах педагогічних, медичних чи фармацевтичних працівників.

Окреслено також забезпечення останнього етапу підвищення розмірів обов’язкових доплат на дітей з малозабезпечених сімей; виплат жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», інвалідам і непрацюючим малозабезпеченим особам та особам, які постраждали від торгівлі людьми, повідомляє прес-служба Мінфіну.