США і низка інших країн вже опрацьовують можливість застосування набору економічних та інших санкцій по відношенню до Росії, якщо вона не виведе свої війська з України.

Про це заявив у неділю держсекретар США Джон Керрі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я говорив з міністрами закордонних справ десяти найбільш впливових у цій ситуації країн, і всі вони, кожен з них готовий іти до кінця, щоб ізолювати Росію через це вторгнення. Вони готові ввести санкції, ізолювати Росію економічно», – підкреслив глава американського Держдепу.

Він додав, що Штати готові бойкотувати майбутній саміт G8 у Сочі і попередив про візові санкції, заморожування активів, а також інші заходи ізоляції Росії в торговельній сфері.

«Ми не намагаємося це представити як битву між Сходом і Заходом, або перевести це в холодну війну. Ніхто не хоче такого розвитку подій, є багато способів вирішити цю проблему», – підкреслив Керрі.

За його словами, якщо Росія хоче бути країною G8, вона повинна поводитися відповідно. «Я можу вас запевнити, що всі сповнені рішучості. Якщо цю ситуацію не можна буде вирішити в сучасному розумінні 21-го століття, тоді будуть наслідки», – заявив глава американського зовнішньополітичного відомства.

Керрі також сказав, що дії Путіна були мотивовані «слабкістю та чимось, схожим на відчай».