У Вашингтоні під час робочої поїздки до Сполучених Штатів Америки віце-прем’єр-міністр Юрій Бойко та голова Державного космічного агентства Юрій Алексєєв зустрілися з адміністратором Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) Чарльзом Болденом та заступником адміністратора NASA з питань міжнародного співробітництва Майклом О’Браєном.

Сторони обговорили актуальні питання співробітництва України та США у сфері освоєння космічного простору, зокрема в рамках Міжнародної координаційної групи з космічного простору та Міжнародної групи експертів з космічної біології та медицини. Йшлося й про перспективи спільної участі у дослідженні далекого космосу, співпраці у наукових розробках в рамках програми NASA з «дорожньої карти» глобальних досліджень у космосі.

За результатами зустрічі посадовці домовилися продовжити співпрацю країн у сфері космічних досліджень та вивчати можливості подальшої участі українських підприємств космічної галузі в реалізації американських космічних проектів.

Як повідомляє прес-служба віце-прем’єра, Юрій Бойко також взяв участь у діловому ланчі Українсько-американської ділової ради.

В ході цього заходу представники провідних аерокосмічних компаній США, зокрема The Boeing Corporation, Orbital Sciences Corporation,  Aеrojet Rocketdyne, Ball Aerospace & Technologies Corporation, Lockheed Martin Space Systems, Nanoracks, Discovery Partners International, Space Adventures, предметно обговорили перспективні космічні проекти, до яких можуть долучитися українські підприємства.

Того самого дня віце-прем’єр обговорив зі Спеціальним посланником і координатором Державного департаменту США з міжнародних енергетичних питань Карлосом Паскуалем актуальні питання енергетичної безпеки, диверсифікації енергозабезпечення та можливості постачання зрідженого газу в Україну через LNG-термінал.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»