ПЕРСПЕКТИВА. Перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов зустрівся з делегацією Світового банку на чолі з нещодавно призначеним виконавчим директором Світового банку Франком Хеемскерком (він очолює Групу країн, до якої входить Україна). У ході зустрічі сторони обговорили стратегічні питання подальшої взаємодії, повідомляє прес-служба першого віце-прем’єра.

Сергій Арбузов відзначив позитивну динаміку співпраці з організаціями Групи Світового банку, а також запевнив делегатів у готовності України розширити напрямки і сфери співробітництва — зокрема в роботі над новими проектами. Крім цього, він запропонував відновити проект прямої бюджетної підтримки та збільшити ліміти кредитування на портфель проектів України.

А Франк Хеемскерк відзначив активну реалізацію проектів українського портфелю та готовність Світового банку до подальшого поглиблення співпраці. У цьому контексті домовлено про подальшу взаємодію в підготовці наступного засідання Групи країн, яке відбудеться наприкінці травня наступного року в Україні (попереднє засідання відбулося у червні в Грузії).

Відділ новин
«Урядового кур’єра»