Ганна РОМАШКО 
для «Урядового кур’єра»

Якщо ви не в змозі прийти в зоопарк, то зоопарк іде до вас. Наприкінці березня, в день добрих справ, мешканці Київського зоопарку  домашній тхір Кузя та шиншила Шуба познайомилися з маленькими пацієнтами НДСЛ «Охматдит». Діти, їхні батьки та медичний персонал отримали змогу безпосередньо доторкнутися до тваринок, погратися з ними, погодувати та сфотографуватися. Найдопитливіші  дізналися, як проводять свій день ці незвичайні й так не схожі одна на одну тварини, повідомляє прес-служба Київського зоопарку.

Терапія від пухнастиків здатна стати замісною. Фото Світлани СКРЯБІНОЇ

Тхір, як відомо, багато спить протягом дня (близько 14 годин), потім снідає м’ясом птаха чи гризуна. Кузя, приміром, дуже любить банани. Після сніданку настає час для гри, в якій тхір тренує навички полювання. Одомашнена тварина  може виконувати різні функції. Для багатьох стало відкриттям, що завдяки гнучкому й довгому тілу тхорів використовують для прокладання кабельних мереж у важкодоступних місцях. 

Фото Світлани СКРЯБІНОЇ

Фурор викликала у дітей маленька кругла пухнаста тварина — шиншила Шуба. Вона настільки вразила пацієнтів дитячої лікарні, що багато з них захотіли й собі завести такого улюбленця. Попри те, що шиншила веде переважно нічний спосіб життя, у домашніх умовах вона може адаптувати свій режим під людину. Тому з дітьми Шуба була дуже активна і грайлива, з великим задоволенням  смакувала  ласощі — сухофрукти та гарбузове насіння. 

Доглядачі тварин зазначають, що Кузі та Шубі було дуже приємно познайомитися з дітьми, й тому вони обов’язково завітають до НДСЛ «Охматдит» ще не раз.