Луганські газовики провели місячник із безпечного використання газу в побуті. Жителі області та міста підпали під особливо пильний контроль співробітників ПАТ «Луганськгаз»: після відомих серпневих подій було вирішено організувати поквартирний обхід у всіх багатоповерхових будинках регіону. І особливу увагу приділено «проблемним» сім’ям, про які відомо, що господарі квартир ведуть асоціальний спосіб життя.

«Уже як мантру повторюємо чи не тисячу разів про безпеку, про безаварійність, про те, що повинен знати й вміти споживач, як саме має готуватися до опалювального сезону. Сподіваємося, що так зрештою наші жителі будуть більш відповідально ставитися насамперед до особистої безпеки та безпеки сусідів», — розповів на брифінгу в облдержадміністрації голова правління ПАТ «Луганськгаз» Сергій Кузьменко.

За його словами, кожен третій мешканець під час проведення місячника з безпечного використання газу в побуті не пускав газівників у квартиру.

Після перевірок майже 275 тисяч абонентів у 7 тисяч із них обладнання довелося відключити через виявлені порушення. І найчастіше це було несанкціоноване підключення до газових мереж.

Приводом для масових перевірок газового господарства області стала трагедія 11 серпня в обласному центрі, коли через вибух (за попередніми даними, то був вибух газоповітряної суміші) загинуло двоє людей, ще кількох травмовано, 60 осіб тимчасово залишилися без житла. У багатоповерхівці, де стався вибух, згодом виявили 10 незаконно встановлених систем газового обладнання.