Підозру у скоєнні злочинних дій - виготовленні фальшивих грошей - пред'явлена 23-річному безробітному харків'янину, передає УКРІФНОРМ.

Про це розповіла начальник Центру громадських зв'язків ГУ МВСУ у Харківській області Наталія Захарова.

«У Жовтневий райвідділ міліції надійшла заява від чоловіка, що він отримав від покупця свого мобільного телефону «не такі» грошові купюри. Він також пояснив, що домовився про продаж телефону через інтернет, в результаті отримав підозрілі 6 купюр номіналом 500 грн і купюру номіналом 100 грн. Експертиза визначила, що купюри у 500 грн підроблені», – зазначила Захарова.

За її словами, під час оперативно-розшукових заходів встановлено особу підозрюваного у підробці грошей.

«Встановлено, що 23-річний безробітний сканував купюри, потім обробляв зображення на комп'ютері і роздруковував на матовому фотопапері», – додала Захарова.

За її словами, під час обшуку за місцем проживання підозрюваного вилучені речові докази: принтер, мобільний телефон і грошові купюри номіналом 500 грн, чиї номери співпадають з номерами фальшивих купюр.

«Відкрито кримінальне провадження за статтею, пов'язаною з виготовленням, зберіганням, придбанням, перевезенням, пересилкою, ввезенням в Україну з метою збуту або збутом підробних грошей. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років», – сказала Захарова.