Він ніколи не боявся обставин і завжди говорив лише правду. Він ніколи не лестив нікому і не соромився гострих висловів. Останнім часом часто жартував: «Подорожую  багатьма  цікавими місцями: Україна, США, Британія, Швейцарія. Ну а в перервах між поїздками ходжу  в Генпрокуратуру Грузії. Правда, коли приходжу туди на годин так десять спілкування, слідчі просять мене, щоб я їх відпустив, а я наполягаю,  що ще не розповів їм якою має бути система освіти».

«Він був завжди готовий боротися за Свободу своєї країни, завжди хотів і робив, щоб Грузія була прикладом для всіх. Він також дуже хотів,  щоб Україна змогла стати Переможцем і прикладом для світу. Він не поважав людей, які посилалися на надумані причини, чому неможливо зробити перетворення. Любив і поважав тільки сильних людей та істину. Одне слово, він був справжнім в усьому, від особистого спілкування й до справ, які робив. Він заражав своїм оптимізмом і бойовим духом… Його ідей і справ не любили і боялися всі диктатори та автократи планети. А він тим часом був завжди дуже простою і дуже чесною людиною…» Так відгукнувся у Фейсбуці на трагічну звістку колишній прес-аташе посольства Грузії в Україні відомий журналіст Бачо Корчилава.

Екс-міністр економіки Грузії Каха Бендукідзе помер у Лондоні у віці 58 років. ЗМІ причиною смерті називають гостру серцеву недостатність після перенесеної операції.

Батько грузинських  ліберальних економічних реформ цього року в травні  отримав запрошення до дорадчої ради при Кабінеті Міністрів України. А наприкінці тижня, за словами колишнього президента Грузії Михаїла Саакашвілі, соратники мали зустрітися в Києві. Нібито обговорювалася  можливість призначення Кахи Бендукідзе на урядову посаду в Україні. Йшлося, за повідомленнями деяких джерел,   про керівника Антикорупційного бюро. Кращого кандидата, мабуть, важко було б уявити. На жаль, не судилося…

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття у зв’язку зі смертю Кахи Бендукідзе.

«Від імені всього українського народу висловлюю щирі співчуття рідним і близьким Кахи Бендукідзе, а також мільйонам тих, для кого він був і залишиться двигуном великих змін», — написав Президент Петро Порошенко на своїй сторінці у Фейсбуці.