УРЯДОВА РОКІРОВКА.Парламент Республіки Молдова більшістю голосів (58 депутатів) затвердив програму і склад нового уряду. Главою Кабінету міністрів обраний колишній міністр закордонних справ і європейської інтеграції, віце-голова Ліберально-демократичної партії Юріє Лянке.

Про це передає власний кореспондент УКРІНФОРМу в Молдові.

«Вотум довіри, наданий новому уряду країни, є величезною відповідальністю для кожного з членів Кабінету міністрів. Хочу запевнити усіх депутатів парламенту, що урядова команда докладе усі зусилля, щоб очікування громадян Молдови стали реальністю», - підкреслив після голосування глава уряду Юріє Лянке.

Він висловив також надію на плідну співпрацю між виконавчою і законодавчою владою.

Серед нових імен у складі затвердженого уряду - міністр закордонних справ і європейської інтеграції Наталія Герман, міністр транспорту і дорожньої інфраструктури Василь Ботнар, глава Мінкультури Моніка Бабук, а також міністр молоді і спорту Октавіан Бодіштяну.

Як повідомляло агентство, раніше була підписана Угода про створення нової правлячої «Коаліції за проєвропейське правління», до якої увійшли Ліберально-демократична і Демократична партії, а також реформаторське крило Ліберальної партії. Створення коаліції ознаменувало подолання політичної кризи в Молдові, яка розпочалася після розпаду колишнього правлячого Альянсу за європейську інтеграцію.