ЦІННІ ПАПЕРИ. Кабінет Міністрів України 11 липня 2013 року затвердив умови для випуску облігацій Державного агентства «Укравтодор» для залучення додаткових коштів на будівництво об’єктів дорожньої інфраструктури на суму 5 млрд. грн. Відповідні зміни внесені до постанови Кабінету Міністрів України від 3 липня 2013 р. №479 та наберуть чинності після офіційного опублікування.

Укравтодором спільно з Міністерством інфраструктури були підготовлені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 3 липня 2013 р. №479, що передбачають можливість здійснення запозичень шляхом випуску Укравтодором облігацій на таких умовах:

- загальна номінальна вартість – 5 млрд. гривень;

- термін погашення – 7 років;

- відсоткова ставка – 14,3 відсотка річних.

«Попередньою постановою Кабінету Міністрів було передбачено гарантії по запозиченнях Державного агентства на суму 5 млрд. грн. Однак, постанова не включала в себе можливості випуску Укравтодором цінних паперів, в тому числі облігацій. Сьогодні Уряд прийняв запропоновані Міністерством інфраструктури зміни до Постанови минулого тижня, чим розширив можливості в питанні залучення додаткових інвестиції на розвиток українських автомобільних доріг», - зазначив Міністр інфраструктури України Володимир Козак.

Внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 3 липня 2013 року №479 дасть можливість Укравтодору в найкоротші терміни залучити додаткові фінансові ресурси та продовжити реалізацію проектів з реконструкції та розвитку автомобільних доріг України.

Прес-служба Міністерства інфраструктури