Україна отримає кредит від ЄС у розмірі 1 мільярда євро – меморандум про це підписали у вчора у Брюсселі український прем’єр-міністр Арсеній Яценюк та голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу. Крім того, Євросоюз виділяє Україні 365 мільйонів євро на реформи й розвиток громадянського суспільства.

«Це допоможе уряду України вирішити короткострокові економічні проблеми та здійснити реформи в галузі управління, аби посприяти всеосяжному соціально-економічному розвитку», заявив Баррозу.

Загалом Євросоюз має виділити Україні 11 мільярдів євро в найближчі два роки – про такий пакет допомоги було оголошено в березні. На зустрічі йшлося також про серйозну кризу й виклики, що стоять перед Україною на тлі підготовки до президентських виборів.

«Пане Президент, Ви згадали, що нам потрібно залучити (до обговоренняЄвроньюз) Росію, і ми повністю поділяємо Вашу думку. Але мені здається, що Росія вже залучена до підтримки проросійських демонстрантів і терористів. Росія буде нездатною зробити Україну недієздатною!» – переконаний Арсеній Яценюк.

«Керівництво України обговорило з високопосадовцями Єврокомісії також українсько-російську газову проблему – докладніше на цю тему має йтися на зустрічі Комісара ЄС з енергетики з міністрами енергетики України й Росії 16 травня в Афінах»,– повідомляє з Брюсселя кореспондент Євроньюз Наталія Річардсон-Вікуліна.

 Copyright © 2014 euronews