«В умовах гострої кризи кристалізується національний характер і менталітет, відсікається все другорядне, люди починають розуміти реальну цінність миру і цілісності держави. Між регіонами України дійсно є певні відмінності, що склалися історично, але суттєво більше є того, що нас об’єднує». Таке переконання висловив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич в ефірі Громадського радіо 6 травня 2014 р. Про це повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра.

Серед причин загострення нинішньої кризи урядовець назвав, зокрема, недолугу і злочинну інформаційну політику, що роками розхитувала і дестабілізувала ситуацію в країні. «Нав’язуванні суспільству ще з радянських часів деструктивні міфи й стереотипи маємо лікувати, насамперед, правдою – у висвітленні як складних сторінок української історії, так і проблем сьогодення. У цьому контексті важливо, щоб українські медіа стали засобами об’єктивного інформування громадськості. Утім, і журналісти, і політики – продукт суспільства. Тож потрібна зміна психології всього соціуму. Нам усім потрібно вчитися, незалежно від дій інших, завжди працювати й жити по совісті», – зазначив Віце-прем’єр-міністр.

За словами високопосадовця, Уряд докладає всіх зусиль, аби розбудувати в Україні фахову інформаційну політику. «Очевидно, не всіх цілей досягнемо за тиждень чи місяць, але ґрунт майбутньої інформаційної політики, що консолідуватиме країну на роки вперед, маємо встигнути закласти саме сьогодні», – наголосив Олександр Сич.