Сьогодні Кабінетом Міністрів прийняті Розпорядження «Про подання на ратифікацію Верховною Радою України Протоколу про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Молдова про діяльність залізничного транспорту» та «Про підписання українсько-словацької Угоди про внесення змін та доповнень до Угоди між Урядом України і Урядом Словацької Республіки про залізничне сполучення через державний кордон».

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул зазначив: «Уряд системно працює із тим, щоб українські транспортні коридори були конкурентоздатними та привабливими як для тих хто, подорожує до Європи або до країн СНД і далі на Схід, так і для транспортних компаній, які будуть зацікавлені у збільшенні вантажопотоків саме через українські залізниці, порти та автошляхи”.

«Угоди з Молдовою та Словаччиною, які значно спрощують процедури перетину кордонів залізничним транспортом, дозволять зробити перевезення пасажирів та вантажів значно зручнішими та комфортнішими», – сказав Олександр Вілкул.

Зокрема, Уряд запропонує Верховній Раді підтримати міжнародний документ щодо спрощення руху транзитних поїздів між Україною та Молдовою. Згідно із положеннями Протоколу, передбачено поліпшити умови залізничних перевезень – спростити перетин поїздами українсько-молдовського кордону.

А між Україною та Словаччиною буде вдосконалено процедуру  перетину залізничниками обох країн державного кордону під час виконання службових обов’язків без отримання віз.