Поїзд категорії «Інтерсіті+» виробництва Hyundai Rotem повернувся на маршрут «Київ - Харків – Київ», передає УКРІНФОРМ з посиланням на прес-службу «Укрзалізниці». 

«29 квітня відновлено курсування денного швидкісного поїзда N 156/155 сполученням «Київ - Харків – Київ» виробництва компанії Hyundai Rotem. Із Києва він вирушив за діючим графіком о 6:20 і прибув до Харкова за розкладом о 10:56. Зворотно із Харкова поїзд «Інтерсіті+» вирушить о 18:43 і прибуде до Києва о 23:21. Поїзд N 156/155 зупиняється по станціях Дарниця, Миргород та Полтава-Київська», – ідеться у повідомленні.

В «Укрзалізниці» поінформували, що попередньо була здійснена модернізація цього рухомого складу та проведені випробування на маршрутах «Київ – Харків», «Київ – Львів», «Київ – Дніпропетровськ» та «Київ – Донецьк». У ході модернізації укріпили несучі конструкції поїзда.

«Модернізація решти 9 електропоїздів виробництва Hyundai Rotem, яка здійснюється за участю також представників Української залізничної швидкісної компанії, «Укрзалізниці» та державного науково-дослідного центру залізничного транспорту України за погодженням із науковими організаціями, ще триває. Українські фахівці спільно з корейськими усувають несправності, які призвели до призупинення курсування електропоїздів. Рухомий склад повертатиметься на маршрути поступово. Модернізацію усіх електропоїздів планують закінчити до кінця липня. Ремонтні роботи відбуваються за рахунок виробника в рамках гарантійного обслуговування», – зазначають в «Укрзалізниці».

Нагадаємо: експлуатація 10 електропоїздів виробництва Hyundai Rotem була тимчасово призупинена з 12 лютого 2014 року.