Кабінет Міністрів України на засіданні в середу схвалив проект Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом та його державами-членами.

Про це повідомили в прес-службі уряду.

У серпні уряд оприлюднив проект угоди на сайті Кабміну. Документ викладений на 236 сторінках.

Проект угоди, що включає всеохоплюючу зону вільної торгівлі з ЄС, складається з семи розділів і 486 статей, ряд з яких присвячений діяльності медіа, захисту персональних даних, захисту інтелектуальної власності тощо.

Цілями асоціації, згідно з проектом угоди, є: сприяння поступовому зближенню сторін, поглиблення участі України у політиці, програмах та агентствах ЄС, запровадження умов для посилених економічних і торговельних відносин, які вестимуть до поступової інтеграції України у внутрішній ринок ЄС, в тому числі завдяки створенню поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі, поглиблення співпраці у сфері безпеки з метою забезпечення верховенства права та поваги до прав людини і основних свобод.

Україна також зобов'язується адаптувати вітчизняне законодавство із зазначенням конкретних термінів. Зокрема, передбачається приведення законодавства про аудіовізуальні медіапослцги протягом двох років після набуття чинності документа .

Раніше повідомлялося, що міжвідомче узгодження проекту Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом було завершено в серпні. Після схвалення урядом пропозицію про підписання Угоди про асоціацію буде передано президенту України. Київ сподівається підписати угоду під час саміту Східного партнерства 28-29 листопада у Вільнюсі.