В Луганську вручили нагороди переможцям I Всеукраїнської спартакіади «Сила духу» серед інвалідів праці та потерпілих на виробництві. «Наш девіз — усмішка, сміх. Місця немає смутку! Сильні духом ми завжди, адже ми — луганчани!», — цитує девіз команди чемпіон Всеукраїнської спартакіади з шашок Іван Косенко.

Десятеро земляків, які колись стали людьми з обмеженими фізичними можливостями, продемонстрували справжню силу волі і духу у змаганнях з армспорту, бомбаскету, дартсу, настільного тенісу, шахів та шашок. Отримавши 246 очок, луганська команда посіла I загальнокомандне місце. Загалом у змаганнях Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці та потерпілих на виробництві брали участь 27 команд з усіх регіонів України. У тому, що лідерами стали саме представники східного регіону, є незаперечна логіка.

«У нашому краї, де багато небезпечних виробництв і традиційно високі показники виробничого травматизму, буде зроблено все можливе для того, аби повернути інвалідів праці до повноцінного активного громадського життя. Реабілітація потерпілих на виробництві через спорт і якісне медичне забезпечення — один з напрямків, котрі ми визначили як пріоритетні», — наголошували  під час вшанування команди голова облдержадміністрації Володимир Пристюк і начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань Леонід Михайлов.