Французький супутник виявив у південній частині Індійського океану 122 об'єкти, які можуть бути уламками зниклого літака компанії Malaysia Airlines. 

Про це повідомив в середу на прес-конференції в.о. міністра транспорту Малайзії Хішамуддін Хуссейн, передає УКРІНФОРМ.

«На знімках, зроблених французьким супутником 23 березня і переданих австралійським пошуковим службам у середу, видно об'єкти розміром від 1 до 23 метрів завдовжки», – сказав в.о. міністра.

Це наразі найбільша кількість об'єктів, які з великою часткою ймовірності є уламками Boeing 777-200. Крім того, ці вони перебувають на найбільшій території (близько 400 кв. км) з усіх об'єктів, зображення яких були раніше отримані з супутників різних країн.

Об'єкти виявлені в 2557 км від австралійського міста Перт, проте усі спроби розглянути їх з літаків і кораблів, які працюють у цьому квадраті, поки результатів не дали. За словами Хуссейна, наразі "украй важливо встановити зв'язок між виявленими уламками і рейсом MH370", що дозволило б обмежити коло пошуку і почати роботи на глибині.

Нагадаємо, літак, що виконував рейс Куала-Лумпур – Пекін, зник 8 березня. На борту перебували 239 осіб із 14 країн, у тому числі двоє українців.