ТРАГЕДІЯ. Увечері 28 липня на півдні Італії на національній автостраді А16  пасажирський автобус потрапив у ДТП. Кількість загиблих досягла 38 осіб.

Згідно з інформацією рятувальників, станом на 7 ранку вчорашнього дня десятьох поранених госпіталізовано, багато потерпілих перебуває у тяжкому стані.

Усього з автобуса витягли тіла 36 загиблих, ще двоє людей померло в лікарнях. За даними дорожньої поліції, інцидент стався на ділянці Неаполь — Каноза автостради А16 поблизу населеного пункту Монтефорте Ірпіно. За свідченнями очевидців, в автобуса, вірогідно, виникли проблеми з гальмівною системою. Рухаючись автострадою, він зачепив і протаранив кілька автомобілів, після чого вилетів за межі смуги і звалився в безодню з висоти приблизно 25 — 30 метрів. Водій загинув в аварії.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що в автобусі перебувало 48 осіб, серед них багато дітей. Вони поверталися до Неаполя після релігійної прощі в сусідню область Апулію.  Поліція опитала свідків про обставини НП і продовжує з’ясовувати причин катастрофи. У департаменті інформаційної політики МЗС кореспондентам УНІАН повідомили, що, за попередньою інформацією, серед загиблих і постраждалих громадян України немає. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»