Вистави, щоправда, йдуть, адже глядацький зал кілька років тому підремонтували, а сцена хоч і стара, але ще тримається. 

Потреба в капітальному ремонті закладу культури назріла давно. Приміщення, зведене понад 50 років тому, зносилося. Нарікання акторів на різні незручності та холод адміністрації вже давно набридли. Та й замінити дах, вікна, оновити фасад і вестибюлі — така необхідність уже просто невідкладна.

Нарешті ремонтні роботи включили в план, нібито передбачили для цього й  кошти в сумі 19 мільйонів гривень. Довгоочікуваний ремонт почали торік на початку осені. Однак за весь час будівельники виконали лише підготовчі роботи. Про початок масштабної реконструкції єдиного в області театру поки що свідчать лише обдерті стіни на двох поверхах. Далі справа не рухається.

Як розповів директор театру Володимир Осипов, у департаменті капітального будівництва облдержадміністрації, який опікується ремонтом, вирішили поки що відкласти розпочаті роботи, оскільки є об’єкти, які слід завершити до 200-річного ювілею Тараса Шевченка. На все одразу, мовляв, грошей бракує. Та й тендер, який передував початку реконструкції, затягнувся. Отож поки що будівельники взяли тайм-аут.

У кращому разі продовження робіт слід очікувати в березні. Тоді ж, як повідомили в управлінні культури, очікують і надходження коштів із державного бюджету, які можна спрямувати на потреби реконструкції.

— Переживатимемо ремонт, як кажуть, поетапно, — зітхнув Володимир Олексійович. — Не скаржуся, просто хотілося б якнайшвидше, адже незручності стримують роботу колективу. Вистави даємо, але враховуємо, що зал може прийняти глядачів на третину менше, ніж звичайно.

Актори ж, як і глядачі, з якими довелося говорити, теж не в захваті від затягування оновлення. Очевидно, академічний обласний український музично-драматичний театр імені Т. Г. Шевченка, вважають вони, заслуговує більшої уваги.

А поки що директорові й акторам залишається тільки мріяти про нові стіни, опоряджені, як зазначено у проекті, «за технологією венеціанської штукатурки», комфортні умови сцени, новий дах.