На вугільній шахті в західній частині Туреччини стався вибух, унаслідок якого загинуло понад 200 осіб. Сотні шахтарів, як і раніше, перебувають під завалами. Біда сталася на шахті міста Сома в провінції Маніса, приблизно за 250 км на південь від Стамбула. Встановлена на даний момент кількість жертв може бути не остаточною. Чимало з них опинилися під завалами гірських порід. Загалом під час вибуху під землею на глибині близько двох тисяч метрів перебувало, за різними даними, від 580 до 787 шахтарів. Не виключено, що багатьом із них таки вдасться врятуватися. За словами міністра енергетики Туреччини Танера Йилдиза, причиною вибуху стало коротке замикання. Люди загинули через отруєння чадним газом, передає УНІАН. Відомо, що власник шахти — приватне підприємство.

У зв’язку з трагедією, що призвела до численних людських жертв, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк висловив глибокі співчуття Прем’єр-міністру Турецької Республіки Реджепу Тайїпу Ердогану, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

«В Україні з великим сумом сприйняли звістку про вибух. Разом із Вашими співвітчизниками ми поділяємо почуття скорботи тих, хто втратив своїх рідних та близьких, — йдеться в урядовій телеграмі. — Від імені уряду України та від мене особисто прошу передати сім’ям загиблих глибокі співчуття та слова щирої підтримки в цю нелегку хвилину».

Відділ новин
«Урядового кур’єра»