Сенатори американського Конгресу більшістю голосів підтримали законопроект про підтримку України у прив’язці до санкцій щодо Росії: вказаний законопроект є відповіддю на російське вторгнення в Україну. За проголосували 98 сенаторів, проти — 2.

Так, проголосовано за надання Сполученими Штатами Америки гарантій нашій державі за кредитами на суму 1 мільярд доларів. Сенатори також схвалили виділення Україні фінансової допомоги в розмірі 50 мільйонів доларів на «різні потреби, такі, як удосконалення демократичного управління, прозорості, підзвітності, забезпечення верховенства закону, боротьби з корупцією, а також на проведення вільних і справедливих виборів та зміцнення демократичних інститутів і організацій громадянського суспільства в Україні», повідомляє Українська правда. Ще 100 мільйонів доларів як допомогу нададуть для розширення співпраці в галузі безпеки з Євросоюзом і країнами Центральної та Східної Європи.

Документ передбачає також уведення санкцій проти російських громадян, які, на думку американських сенаторів, «пов’язані з порушенням прав людини в Україні або діями, що підривають суверенітет і територіальну цілісність України». До списку включають і осіб, замішаних у корупції в нашій державі. Санкції передбачають арешт активів цих людей, висилання тих, хто перебуває на території США, а також відмова у видачі в’їзних віз.

Законопроект може бути представлений на підпис президентові США Бараку Обамі вже до кінця цього тижня.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»