США застерегли Росію від військового втручання в справи України, заявивши, що воно буде «серйозною» і «дуже дорогою» помилкою.

Про це заявив держсекретар США Джон Керрі невеликій групі журналістів у Держдепартаменті, повідомляє Укрінформ з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

«Для країни, яка так часто виступала проти військової інтервенції в Лівії, Сирії і інших місцях, важливо прислухатися до цих попереджень, коли вони обговорюють варіанти дій відносно суверенної країни – України... Не думаю, що у когось є сумніви, що будь-яке військове втручання, що порушує суверенну територіальну цілісність України, буде величезною, серйозною помилкою», – заявив Керрі.

Очільник Держдепартаменту США переконаний, що якщо рішення про військове втручання в справи України буде ухвалене, то воно «буде не з дешевих». «Думаю, це буде дуже дороге рішення», – сказав Керрі.

Держсекретар США виступив з попередженням на адресу Москви після того, як президент Росії Володимир Путін наказав підняти по тривозі 150 тис. військовослужбовців для проведення навчань поблизу кордону з Україною.