На Сумщині відзначили 70-річчя від дня народження відомого поета, перекладача, публіциста, уродженця села Яблучне Великописарівського району Володимира Затуливітра (1944 – 2003). Ініціатором заходів виступила Сумська обласна організація Національної спілки письменників України.

Урочистості розпочалися з відкриття меморіальної дошки на будинку № 61 по вулиці Петропавлівській обласного центру, де свого часу містилася редакція обласної газети «Ленінська правда» і в якій з 1968 по 1980 роки Володимир Іванович працював кореспондентом. Саме в цей період вийшли його перші поетичні збірки «Теорія крила» (1973) і «Теперішній час» (1977), які вже тоді здобули високу оцінку читачів і критики, виокремивши творчість поета як одну із яскравих і талановитих.

Затим в обласній науковій академічній бібліотеці відбувся літературний вечір пам’яті «Я вигадував світло, як вірші», а на батьківщині поета відкрили оновлену експозицію кімнати-музею та встановили меморіальну дошку на  приміщенні Яблучненської загальноосвітньої школи.

Голова Фонду Володимира Затуливітра Любов Снісар та київські письменники Михайло Сидоржевський і Станіслав Бондаренко, які взяли участь в урочистостях, передали в подарунок  бібліотекам області та шкільному музею книги поета, які вийшли по його смерті — «Чаша жертовна», «Четвертий із триптиха», «Тернова гора», «Ненаписані пейзажі».