Штурм проросійськими силами Миколаївської ОДА та міськвиконкому, щоб повісити там російський прапор та покликати війська на допомогу, сьогодні не вдався. Захищати адмінбудівлі вийшли не лише міліція, а й народна самооборона, депутати і просто жителі– понад тисячу людей, передає УКРІНФОРМ

«Ми зібралися тут, щоб не дати сепаратистам повісити прапор чужої держави, яка намагається воювати з нами, і не допустити розгрому владних приміщень», – говорили люди, які тут знаходяться.

У переважній більшості це чоловіки різного віку. Неподалік проводять свою акцію «Ні кроку назад!» проросійські сили, які скандують «НАТО не пройдет!», «Россия», «Референдум». Їх зібралося тут біля тисячі, чимало людей похилого віку. Спроб штурму адмінприміщень наразі не було.

Перед мітингувальниками намагався виступити голова Миколаївської ОДА Микола Романчeк та голова обласної ради Тарас Кремінь. Проте натовп не дав їм слова і почав кричати «Пошли вон» та інші образливі вигуки. Керівники області покинули мітинг.

Листівки із закликом прийти на мітинг останніми днями масово розповсюджувалися у під'їздах житлових будинків, на вулицях та в установах Миколаєва. Вони закликали миколаївців прийти до міськвиконкому, захопити органи влади, підняти російський триколор, покликати російські війська і приєднатися до «Південно-східної федерації».

Нагадаємо, що СБУ та міліція порушила низку кримінальних проваджень «за фактом подій у місті Миколаєві, які носили руйнівний характер майнового та сепаратистського напрямку та посягання на територіальну цілісність України».