Моніторинг роздрібних цін на 23 види соціально значущих продовольчих товарів на Луганщині проводиться регулярно, тож аналіз цінової ситуації станом на 20 березня показує, що  в області нижчі за середні по країні ціни на сир, молоко, рис, ковбасу варену, масло вершкове та рослинне, хліб, яловичину, сало, картоплю. Вартість борошна на Луганщині нижча, ніж у середньому по Україні на 8%.

«І власних запасів нам повністю вистачить до нового врожаю. Так що у регіоні немає підстав для підвищення цін на хліб, — стверджує директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Луганської ОДА Андрій Скубак. — В Аграрному фонді нині 65 тисяч тонн зерна, і ще 35 тисяч тонн у пекарів області. Добова потреба в хлібобулочних виробах у регіоні 400-420 тонн, тож неважко порахувати, що ми забезпечені зерном до жовтня».

Проте нещодавно зафіксовано факти істотного подорожчання яєць курячих, цукру та овочів. Облдержадміністрація у рамках своїх повноважень вживає всіх законних заходів щодо регулювання цін у краї: з цією метою було скликано нараду виробників соціально значущих продуктів.

«За підсумками наради досягнуто домовленості стосовно поетапного зниження відпускних цін на курячі яйця на 12—14%, а до кінця місяця ще на 8%. Таким чином, до квітня вартість десятка яєць на Луганщині знизиться приблизно до 9 гривень», — упевнений Андрій Скубак.

Що стосується цін на цукор, власного виробництва якого в області немає, то зараз цим питанням за зверненням облдержадміністрації опікується обласне територіальне відділення АМКУ.