Вселенський Патріарх Варфоломій І у неділю у Константинопольській церкві Святого Георгія на Фанері очолив проведення окремої меморіальної служби (трісагіон) за жертвами трагічних подій в Україні, передає УКРІНФОРМ.

Про це повідомили з Посольства України у Турецькій Республіці, яке разом з Генконсульством України в Стамбулі та представниками української громади в цій країні зверталося до Вселенського Патріарха.

«Варфоломій І возніс молитви до Господа, в яких просив упокою для тих, хто втратив життя, а також просив єдності та злагоди для українського народу. Взявши участь у традиційній недільній літургії та в меморіальній службі, українці мали можливість поставити свічки та вшанувати пам'ять співвітчизників у церкві Святого Георгія, прийняти причащання з рук святих отців Вселенського Патріархату», – йдеться у листі, надісланому агентству.

На службі, яка проходила грецькою та церковнослов'янською мовами, були присутні співробітники Генконсульства України в Стамбулі, представники дипломатичного корпусу акредитованого в Турецькій Республіці, зокрема Греції та Грузії, чисельна українська, грецька, представники російської та турецької громад.

За ініціативою української громади на майдані перед церквою було влаштовано покладання квітів і запалення свічок біля пам'ятної виставки з місця трагічних подій у Києві.

Після завершення служби Вселенський Патріарх прийняв українських дипломатів і наголосив на тому, що церква та він особисто приділяють першочергову увагу молитвам за український народ та його єдність.