Акція «Майбутнє лісу в твоїх руках» цієї весни  має на Рівненщині європейське спрямування.  Місцеві лісівники вийшли висаджувати молоді дубки разом з партнерами з Литви, що вже кілька років успішно працюють в області. Це фахівці ТОВ «Дубава», яке займається переробкою деревини дуба.

Засновник підприємства Гейбріос Лялюга, який задля цієї події приїхав із Литви, каже: участь в акції для нього знакова та символічна. Переробляючи місцеву сировину, він відчуває відповідальність перед наступними поколіннями. Тож і вирішив не зраджувати одвічному правилу лісовода: скільки дерев зрубав, стільки й посади. Разом із колегами заліснив чималу ділянку на Рівненському Поліссі, у Костопільському лісгоспі. До речі, інвестори зовсім не збираються йти з України: навпаки, у найближчих планах — ще й виготовлення виробів з місцевої деревини. Звісно ж, за європейськими стандартами. Тому, кажуть литовці, наступного разу вийдуть садити ліс уже разом з родинами. І в такий спосіб підтримають мирне майбутнє та європейський вибір України.

— Коли бачиш, як розпускається молоде деревце, думаєш про гарне майбутнє і для Литви, й для України, — каже директор ТОВ «Дубава» Даніель Юдінас.