З 19 березня цього року подоляни матимуть можливість літаком добратися до столиці Ізраїлю. Відповідну угоду вже укладено і квитки продаються в касах та через Інтернет. Зауважимо, що наприкінці минулого року аеропорт «Вінниця» було прийнято у комунальну власність міста і  Вінницька міська рада за підтримки облдержадміністрації поставила за мету забезпечити регулярне виконання авіарейсів. Адже це сприятиме підвищенню ділової та туристичної  активності в краї.

Власне, організатори сподіваються, що послугами аеропорту також користуватимуться  жителі сусідніх областей. «Вінниця — одне з небагатьох міст України, з якого забезпечуватиметься авіасполучення з Тель-Авівом. Треба навчитися нам користуватися літаками як звичайним видом транспорту, переходити до більш високих рівнів надійності, якості та комфорту», — зазначив директор аеропорту «Вінниця» Ярослав Мазурець.

Рейси здійснюватимуться літаком компанії Yanаir, яка, зі слів її представника, має досвідчений персонал та може гарантувати безпечні, комфортні та безперебійні перевезення. Тож усього майже за три години літак доставить пасажирів в Тель-Авів. З Вінниці авіарейси спочатку здійснюватимуться щосереди, а потім, можливо, і двічі на тиждень. Підставою для оптимізму є конкурентоздатна ціна квитка, а також пожвавлення  з настанням весни туризму. За словами начальника відділу у справах молоді та туризму міської ради Руслана Анфілова, вже сьогодні місцевим турагенціям надається можливість напрацьовувати власні туристичні пакети.