Тернопільські міліціонери затримали уродженця Донецької області за підозрою у підпалі двох храмів у селищі Залізці Зборівського району.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив заступник начальника обласної міліції Василь Левицький.

«Прихисток і шматок хліба він (підозрюваний. - Ред.) знайшов під дахом Свято-Успенської Почаївської лаври після звільнення з в'язниці. 33-річний чоловік родом з Донеччини», - зазначив він.

За словами правоохоронця, молодик уже чотири рази був судимий. Торік, звільнившись з місць позбавлення волі, на малу батьківщину не повернувся, а став обживатися на Кременеччині.

Нині йому інкримінують ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. За це передбачено покарання - від трьох до п'ятнадцяти років неволі.

Як наголосили у міліції, в одній церкві вогнем пошкоджено 25 квадратних метрів підсобного приміщення та майно. В іншому храмі, пам’ятці архітектури національного значення, площа пошкоджень утричі більша. Причому в одній з церков зловмисник розпалив багаття з церковних книг, серед яких було і Євангеліє 17-го століття.