Інформація про захоплення Запорізької обласної клінічної лікарні озброєними людьми, яку озвучили деякі ЗМІ, не відповідає дійсності, передає УКРІНФОРМ з посиланням на обласне управлінні внутрішніх справ. 

«Ніякого озброєного захоплення обласної лікарні не було. На місці працюють представники слідчо-оперативного управління ГУМВС України в області і співробітники Управління по боротьбі з організованою злочинністю (УБОЗ). Проводяться процесуально-слідчі дії у відкритті кримінального провадження за фактом розкрадання бюджетних коштів і поборів з пацієнтів», – повідомили у відомстві.

За інформацією працівників медустанови, лікарня працює в штатному режимі. Дії правоохоронців в адміністративному блоці лікарні проводяться у присутності свідків, йде вилучення і опис документації.

Як зазначив начальник запорізького УБОЗ Гліб Мельниченко, «обшук проводиться з дозволу суду, а озброєні співробітники УБОЗ забезпечують оперативне прикриття роботи слідчих».

Нагадаємо, 17 квітня головлікар лікарні і невідомі люди в масках і з бітами не допустили комісію облради до планової перевірки, блокувавши будівлю, а також кабінет заступника голови обласної ради з вимогою відкликати комісію.