ВЛАСНІСТЬ. Нова система реєстрації нерухомості значно спрощує процедуру оформлення права власності на нерухоме майно. Про це в ексклюзивному коментарі УНН сказав Голова Національної ради Ріелторської палати України Віктор Несин.

Віктор Несин наголосив на низці позитивних змін у системі реєстрації нерухомості, які значно спростили процедуру реєстрації.

«Цьому надзвичайно сприяє сама структура роботи системи – принцип єдиного вікна. Сьогодні немає тієї проблеми, яка раніше була пов’язана з БТІ – для продажу квартири треба було туди звертатися, отримувати витяг, потім йти до нотаріуса, після нього – знову до БТІ аби зареєструвати право власності. А зараз все це відбувається набагато простіше: людина приходить до нотаріуса і всі ці питання вирішуються там», - пояснив Віктор Несин.

ДОВІДКОВО

З 1 січня 2013 року в Україні запровадили нову систему реєстрації речових прав на нерухоме майно. За словами голови Державної реєстраційної служби Дмитра Ворони, за 5 місяців нинішнього року у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зареєстровано майже 1,4 мільйона заяв та запитів.

«Із них державними реєстраторами органів державної реєстрації прав зареєстровано понад 913 тис. заяв та запитів, а нотаріусами — 478 тис. Тобто сьогодні майже третина реєстраційних дій виконується нотаріусами», — сказав Дмитро Ворона. 

УНН