Телеканал «Інтер» створив документальний фільм «Євген Крилатов. Саундтрек епохи», прем’єра якого відбудеться в суботу, 22 лютого. Картина приурочена до ювілею відомого композитора: 23 лютого 2014 року Євгенові Крилатову виповниться 80 років. Поза сумнівом, стрічка збере чималеньку аудиторію, адже він написав музику до найпопулярніших фільмів і мультфільмів нашого дитинства і юності.

Хіти Євгена Крилатова наспівували мільйони: «Прекрасное далеко» (з кінофільму «Гостя з майбутнього»), «Крылатые качели» (й інші пісні з картини «Пригоди Електроніка»), «Три белых коня» (й інші пісні з фільму «Чародії»), «Кабы не было зимы» (й інші пісні з мультфільмів про «Простоквашино»), «Лесной олень» (з картини «Ох, вже ця Настя!»), «Песенка про Умку» (з мультфільму «Умка»).

Тим часом про самого композитора більшість людей знає дуже мало. Тому автори документального фільму вирішили заповнити цю прогалину і  розповісти про життя й творчість автора найпопулярніших радянських саундтреків. Чимало цікавого телеглядачі дізнаються з інтерв’ю самого Євгена Павловича, а також із розповідей його рідних та близьких — дочки Марії, поета Юрія Ентіна, кінорежисера Костянтина Бромберга. Крім того, особистими зворушливими спогадами, пов’язаними з піснями Крилатова, поділяться Лев Лещенко, Йосип Кобзон, Ілля Рєзнік, Олена Ваєнга, Катерина Гусєва, Володимир і Юрій Торсуєви (виконавці головних ролей у фільмі «Пригоди Електроніка») та інші актори і співаки.