Шановні хмельничани!

Минуло 70 років з того часу, як м. Хмельницький військами  1-го Українського фронту визволене від фашистських загарбників. Саме 25 березня 1944 р. тодішній Проскурів (нині Хмельницький) позбувся окупаційної неволі. Тридцять військових частин і з’єднань, які найбільше відзначилися в боях за місто, отримали почесне найменування «Проскурівські», 12 частин нагороджені орденами Червоного Прапора та Богдана Хмельницького. У ході Проскурівсько-Чернівецької наступальної операції відбулися найжорстокіші танкові бої, оточена і частково знищена 1-а танкова армія Вермахту, два десятки фашистських дивізій втратили понад половину особового складу і бойової техніки.

Шановні ветерани! Ваш героїчний шлях — це невичерпне джерело нашої сили духу та віри в щасливе майбутнє Української держави, наша спільна відповідальність перед нащадками за збереження і зміцнення вільної та єдиної України.

Дорогі хмельничани! З нагоди святкування 70-річчя визволення міста від фашистських загарбників бажаю Вам міцного здоров’я, добра і щастя, здійснення усіх добрих надій в ім’я процвітання і єдності України. Дай Бог нам всім миру і злагоди.

З повагою 

Прем’єр-міністр України Арсеній ЯЦЕНЮК