Шановні жителі м. Миколаєва!

Минуло 70 років з того часу, як славне місто Миколаїв було визволене від фашистських загарбників. У ніч з 25 на 26 березня 1944 р. війська 3-го Українського фронту за підтримки з’єднань Чорноморського флоту і партизанських загонів забезпечили довгоочікуване звільнення від ворога. Всі ці десятиліття героїчний подвиг захисників і визволителів Вітчизни був і залишається в пам’яті народній, є невичерпним джерелом сили і патріотизму, вірного служіння своєму народу.

За мужність та відвагу, виявлені в боях за визволення Миколаївщини, десятки тисяч воїнів-визволителів нагороджені орденами та медалями, понад сотня з них удостоєні найвищого звання Героя Радянського Союзу.

Шановні ветерани! Низький Вам уклін, щиросердна пошана і дяка всім, хто достойно виніс на своїх плечах увесь тягар і жахіття руйнівної війни та гідно показав себе у повоєнні роки наполегливою працею.

З нагоди відзначення 70-річчя визволення м. Миколаєва від фашистських загарбників дозвольте побажати Вам міцного здоров’я, життєвої сили, наснаги та успіхів у повсякденній діяльності на благо славетного краю в ім’я процвітання і єдності Української держави. Дай Бог нам всім миру і злагоди.

З повагою 

Прем’єр-міністр України Арсеній ЯЦЕНЮК